Batterisjekk

En enkel batterisjekk fra JA Auto vil hjelpe deg med å unngå bryderiet med en utladet batteri.

Problemet med bilbatterier er at de kan slites ut uten å gi noen klare indikasjoner på kommende feil. Du oppdager kanskje problemet når bilen din nekter å starte, og det skjer ofte på de mest ubeleilige tidspunktene. Derfor er det viktig å få sjekket batteriet jevnlig for å unngå slike situasjoner.

Batterisjekk

Oppdage batteridegradering før feil oppstår

Bruk av høykvalitets erstatningsbatterier

Riktig avhending av gamle batterier

Godt å vite

Hvorfor anbefales en jevnlig batterisjekk?

Det er sent på kvelden på en mørk parkeringsplass. Du setter deg inn i bilen og dreier om nøkkelen. Motoren starter, men med en treg respons. Den vil ikke starte. Du prøver igjen, flere ganger, uten suksess. Til slutt hører du bare et klikk når du vrir om nøkkelen. Batteriet ditt er utladet, og du er strandet.

Det er ikke en situasjon noen ønsker å havne i. Og alt som skal til for å sikre at du aldri blir fanget på denne måten, er en regelmessig batterisjekk fra oss for å finne ut om batteriet ditt fortsatt er i god stand. Dette er spesielt anbefalt før og etter en hard vinter, siden kaldt vær påvirker batteriets funksjon negativt.

Hvis batteriet viser seg å være i ferd med å svikte, vil vi anbefale at du erstatter det med en høykvalitets Bosch-produkt. Dette vil gi deg langvarig og pålitelig service.

Hva innebærer en batterisjekkj

Sjekken vil starte med en visuell vurdering av batteriets fysiske tilstand. Enhver form for skade er åpenbart et alvorlig problem, men teknikeren som utfører batterisjekken, vil også være nøye med å sjekke terminalene. Hvis disse er korroderte på noen måte, kan det bety at strømkablene ikke kan danne en god forbindelse. I så fall er det vanligvis best å erstatte batteriet.

Neste trinn er å sjekke om batteriets spenning er tilstrekkelig til å starte bilen. Minst 75% kapasitet er akseptabelt. Men det er også viktig å sjekke om batteriet faktisk kan håndtere belastningen det blir pålagt når det må starte en motor. Spesialutstyr kan måle dette svært pålitelig.

Til slutt er det nødvendig å sjekke hvor godt batteriet lades. Dette er spesielt viktig hvis det opprinnelig viste lav spenning – ladingstesten vil avgjøre om dette var et tegn på problemer eller en effekt av normale forhold, for eksempel kjøring over kort tid.

Generelt sett er det ikke mulig å utføre vedlikehold på batterier, så løsningen på de fleste problemene som oppstår under en batterisjekk, er å erstatte batteriet. Vi anbefaler Bosch-batterier, som gir utmerket pålitelighet. Vi utfører monteringen av bilbatteriet for deg og vil også kvitte oss med ditt gamle batteri på en miljøvennlig måte.

Hva skader et batteri?

Alder er åpenbart den viktigste faktoren som får batterier til å forringes. De består av celler som inneholder materialer som uunngåelig mister sine effektive egenskaper over tid. Så det er bare å forvente at et kjøretøy vil trenge et nytt batteri på et tidspunkt.

Imidlertid kan denne aldringsprosessen akselereres betydelig hvis batterispenningsnivået ofte tillates å bli lavt før det lades opp igjen. Aktiviteter som bør unngås inkluderer å bruke bilens elektriske enheter over lengre tid mens den ikke er i drift. Det anbefales heller ikke å la bilen stå lenge uten å starte den av og til.

Temperatur er en annen viktig faktor som tømmer batteriet. Om vinteren kan en bil som er parkert utendørs i kaldt vær, miste så mye spenning at den rett og slett ikke starter. Dette i tillegg til den langvarige skaden batteriet lider av gjentatte episoder med lavt batterinivå og lading. Du kan bidra til å forhindre dette ved å holde bilen under tak om vinteren hvis det er mulig. Å sjekke batteriets tilstand før og etter vinteren er også en veldig god idé.

Få sjekket batteriet ditt

Du kan bestille en batterisjekk hos oss i dag på noen få enkle trinn. Vi vil gi deg en service på tilsvarende nivå som produsenten basert på kjøretøyets alder og kjørelengde.

Alternativt, hvis du har spørsmål eller ønsker å snakke med oss først, kan du ringe oss eller sende oss en e-post.

Vårt eksperttips

«Hvis du ønsker å ta vare på batteriet, bør du unngå fullstendig utlading, tråkke inn clutchpedalen når du starter bilen, og slå av all unødvendig elektrisk utstyr. En annen viktig og god råd: batteriet bør oppbevares på et tørt og kjølig sted – det foretrekker faktisk kalde temperaturer.»